Kräks!

Hallå!

Imorse när jag skulle skjutsa Henrik på jobbet höll jag på att kräkas i bilen :)
På mornarna när jag ska iväg å jobba brukar jag ta mina järntabletter med ett glas vatten och sedan inget mer eftersom vi får käka frukost på jobbet, så gjorde jag även idag.
Vaknade inatt med huvudvärk som höll i sig ända tills på morgonen :(
När jag klev upp imorse kände jag ett lätt illamående men det är jag ganska van vid nu för tiden så vi packade in oss i bilen och styrde mot Bygg Fakta. När vi körde över bron kände jag hur spyan var nära, jag fick köra ända fram til parkeringen vid kyrkan innan jag kunde stanna å häva ut mej ur bilen för att kräkas upp vattnet jag druckigt några minuter tidigare. Tog säkert 5 minuter innan allt kommit i en fin pöl på den kyrkliga snön.
Mådde bra mycket bättre efter detta!!
Huvudvärken har dock inte släppt ännu men nu känner jag väl att det egentligen är axlarna jag har ont i och att det är spännings huvudvärk som jag lider av. Henrik får nog rycka in å klämma lite ikväll så går det säkert över.

Har precis varit och tittat på "Män som hatar kvinnor", skit bra film!!
Skriver mer i morgon för nu är jag så trött att jag stupar i säng!

Tack å hej!

Skadedjur!

Hallå där!

Nu har jag jobbat klart för den här gången och idag har jag varit på möte på Psyk-Rehab där jag ska vara på halvtid i Mars månad, en surrigt och sulligt möte men nu tror jag ändå att jag vet på ett ungefär vad jag ska pyssla med dessa dagar.
Om inte annars så visar det sig.
Känner mej ganska trött nu eftersom att kvalitén på sömnen man får på Öjebo inte är den bästa, jag vaknar flera gånger per natt och tror att jag hör saker åsså tror jag att larmet inte fungerar eftersom att det aldrig larmar.
Så då måste jag kliva upp och kolla så att larmet är på och att allt är som det ska innan jag kan somna igen, ungefär så håller det på.

Har än en gång drabbats av skadedjur..eller ska jag kalla dem för något annat tro?
Onödiga djur?
Löss!!
Sid och Cia har för andra gången detta år lyckats få löss, antagligen så försvann de inte riktigt förra gången jag lusade av dem vilket var för kanske 3-4 veckor sedan.
På Cia så krälar de omkring och på lilla Sid så verkar det vara mest gnetar/ägg. Konstigt nog så kliar de sig inte märkbart mycket så hade jag inte sett dem dag när Cia låg i solen har det säkert dröjt någa dagar till innan jag upptäckt dem.
Nu har de iaf fått något slags jätte starkt medel i droppat i nacken och denna gången tänker jag göra om det om en vecka. På förpackningen stog det att man kunde göra om det vid behov och förra gången blev Cia så röd i huden och jag tyckte att de hade försvunnit så jag gjorde det bara en gång.
Den här gången gör jag det två!
Ucha!
Tur är att det INTE smittar till människor och andra djur utan bara hundar emellan och de behöver inte träffa några andra hundar på en vecka eller så.

Så har vi några lite gulligare skadedjur i akvariet där vår salamander Ficherman bor nämligen små, små sniglar.
Jag har haft akvarium sedan jag var 12 år gammal och aldrig under den här tiden drabbats av sniglar. I början när jag köpt salamandrarna bodde det små tunna vita maskar i akvariet med de försvann när jag kokade all inredning :)
Hur som hellst så tyckte vi att Ficherman som varit änkling i drygt ett år sedan han själv misshandlat sin stackars salamander fru Zoo-Lina så mycket att hon fick en massa sår som möglade så att hon sedan dog skulle få en ny växt i sitt hem.
Så vi köpte en stor fin växt som han skulle kunna gömma sig i å dona med på djuraffären, jätte fint blev det!
Men som tillbehör vill växten följde även några sniglar med.
Först blev jag bestört och kokade hela inredningen så att han skulle slippa dessa sniglar, men det hjälpte inte alls eftersom att de hade bosatt sig i växten och växten gick juh inte att koka.
Allt eftersom har vi märkt att dess sniglar kanske inte var så dumma ändå..
De behöver ingen mat för de lever på all smuts som flyter omkring där i akvariet.
Nu behöver vi inte städa särskilt ofta eftersom att sniglarna verkar hålla det rent plus att han inte längre behöver känna sig så ensam.
Även om han kanske förtjänar att vara lite ensam efter vad han gjorde mot  stackars Zoo-Lina :)

                   
Ficherman får hålla till godo med att bara ha snigelvänner numera - han klagar inte märkbart :)

Tack och hej!

Jobba!

Hallå!
För att lätta mitt hemska arbetssamvete så har jag haft turen att få jobba en hel massa nu. 07-20 idag och 07 imorgon  och fram till 09 på onsdag morgon!! Jag fick ett helt pass å det blir en massa timmar och lite mer pengar i slutet på nästa månad! SKÖNT! Framtiden är räddad - för stunden iaf :)
Har knappt haft något ont i skallen idag så kanske hjälpte Henriks amatör massage härmokvällen? Han måste nog få klämma lite ikväll oxå så kanske jag blir huvudvärksfri resten av veckan.

Eftersom att jag har jobbat hela dagen så har jag faktiskt inte så mycket att uppdatera om för tillfället. Har lovat baka semlor i morgon som efterrätt på jobbet, den som sover över står för middagen så det blir nog lite saffrans soppa eller nåt till kvällsmat åsså lite semla på det, götta!!!
Sid å Cia sover hos G och G i natt jag hämtar dem på onsdag när jag slutat, blir lite ensamt i sängen utan dem inatt...mina snuttar, men jag har ialla fall världens bästa hundvakter och de älskar verkligen att vara där så jag behöver inte känna att jag överger dem precis.

Nä nu ska ja lägga mej å kika på Lipstick Jungle, inte så bra serie men jag måste juh bara hänga med nu när jag har börjat.

Tack å hej!!

Tand nr:2!

Go kväll!

Dagen idag har varit ganska slät, har inte gjort så mycket, var ute en sväng i vintervädret i morse med hundar och ungar och det var riktigt härligt med bara -4 grader.
Vi spelade handboll pulsandes i snön :)
Sedan har vi tvättat och donat lite hemma.
Det verkar även som att mitt iallamående har försvunnit, nu på kvällen var jag jätte hungrig och i vanliga fall när jag börjar känna att jag är hungrig börjar jag att köjas direkt, men inte idag och inte igår heller om jag tänker efter.
Jag håller tummarna för att det har försvunnit för gott och det brukar försvinna efter ett tag sägs det. Nu har jag juh passerat den första perioden i graviditeten och är inne i vecka 15 så jag hoppas att det håller i sig :)
Barnen åkte sedan iväg på kalas så det blev lite lugnt någon timme.
Nu på kvälls kvisten har jag och Leia varit iväg på sjukhuset till Gullan, det är sådan skillnad att vara där på kvällen mot för mitt på dagen. Hon är nästintill sig själv då bara otroligt glömsk!

Sedan var vi iväg för att inhandla för kvällens middag/kvällsfika och kom då på att vi skulle käka varmamackor med stuvning på burk oppanpå, gud vad jag letade stuvning i affären. Fick tillslut fråga personalen och vi hittade till sist iaf.
Varmamackor med stuvning åt alltid jag och mormor på torsdags kvällarna på den tiden då jag sov hos henna varje torsdag och det var säkert 10 år sedan jag åt det sist, så det ska bli himla gott!
I alla fall, när vi kom hem ville lilla Willie ha en bit fryst macka att tugga på i samband med att jag gjorde de varma mackorna , jag skulle precis säga: Ja ta en macka å bit på så kanske den lösa tanden lossnar!
Wille tappade sin första tand för några veckor sedan och det var när han var hemma hos sin mamma så vi har hållit tummarna att han skulle göra det på en "pappa vecka" nästa gång för att han har haft en lös tand ett bra tag nu.
Hur som hellst så bet han en bit av den frysta mackan och så sa det "knak"!!!!
-Ajaj, tanden lossnade skrek han!
Å mycket riktigt så hade tanden lossnat innan jag ens hann blinka!
Oj vad stolt han blev och han tyckte att det var tur att han fick tappa en tand hemma hos oss oxå.


Imorgon börjar en ny vecka med nya bekymmer, snart börjar mitt favvo program "Mia och Klara" så himla roligt!

Tack och hej!

Lördag!

Hallå där!

Idag har jag förlorat en hel massa pengar :(
Först vid tio ringde de från Öjebo och ville att jag skulle komma på momangen och jobba, vilket jag tackade nej till eftersom att vi gjort upp planer med barnen hela dagen.
Hur  som hellst så får jag alltid dåligt samvete när jag säger nej till att jobba eftersom att jag vet hur mycket pengar jag missar varje gång och dessutom har jag jobbat så lite den här månaden.
Hinner inte mer än att komma hem från min morgon prommis med Maria och hundarna så ringer de från Pelaren och frågar om jag kan jobba där!
Dåligt samvete x2!!!!!
Jag känner ändå att jag måste försöka prioritera en del av familjelivet och inte ALLTID jobba de helger barnen är här hos oss för det är så det blir. De helger när jag och Henrik inte har planerat ett skvatt och bara är hemma utan att göra något vettigt, tror du att de ringer då??
Nepp, inte en chans!
Det suger verkligen att vara timmis, jag är så obota trött på det här arbetslivet att jag kan kräkas!!! Går juh inte att planera ett vanligt liv!!
Skönt att jag har schema för halvtid i Mars iaf, då blir det kanske inte så himla oförberedda pass.
Gud vad jag längtar till ett fast jobb!!

Sången för Willie idag gick bra, han sjöng för fulla muggar å var så himla duktig. Lite dåligt med barn på postplan men det var inte så himla bra väder heller, kallt och snöigt. Men alla ungar sjöng så himla fint trots det.
Sedan var Leia och jag iväg på Ljusparty i Grönås, jätte fina ljus som luktade jätte gott, men med tanke på dagens förlorade inkomst så skippade jag att köpa något :(
Men fikat var gott och sällskapet trevligt.

Var upp en snabbis till lilla mormor oxå, tror att det är bättre att komma på kvällskvisten hon är piggare då och inte lika virrig. Idag visste hon vad jag hette och vad hennes barn hette.
Hon tyckte själv att det lät bättre om jag försöker hälsa på henne lite senare på kvällen för då kan hon berätta vad hon har gjort på dagen och jag liksaså, hon är juh så söt!
Näe idag har varit en jobbig dag på något vis, tårarna rinner när jag tänker på momor och jag höll på att börja gråta när jag var där oxå för att jag tycker att det är så eländigt med allt. Så orättvist att vissa människor ska behöva drabbas av sådant där, allt blir så utdraget. Jag känner bara att jag inte vill se hur en livslåga släcks så sakta. Jag har ändå sett sådat här förut eftersom att jag har jobbat med gamlingar men det är kanske just därför det är så jobbigt att se min egen mormor drabbas av samma sak.

Nu ska jag se fortsättningen av melodifestivalen! Hejja EMD!!

Tack och hej!

Skallen!

Hallå!

Var på familjecentrum i går och kollade blodvärdet och blodtrycket - allt såg bra ut!
Så de tror att jag har spänningshuvudvärk och de rekomenderade mej att börja med yoga, vilket jag kanske borde göra. Ska kanske oxå ta och undersöka någon slags massage för jag tror att jag är lite spänd i axlarna och i nacken.
Idag var huvudvärken som värst mitt på dagen men efter två alvedon försvann det helt!! Kors i taket! Otroligt tacksam är jag över det!

I går visste inte min kära mormoder vad jag hette vilket kändes ganska hårt och jobbigt, men idag var hon lite mer alert och visste helt säkert att jag hette Emma, däremot var hon lite osäker på vad hennes barn hette :)
Däremot så var hon lika trött och slut idag som alla andra dagar :(

Har varit på Bryggan och jobbat idag, där trivs jag så himla bra!
Jag ska få jobba halvtid i hela Mars på Psyk-Rehab vilket känns jätte roligt! Det är liksom där jag vill jobba hellst jämt!
Jag trivs så himla bra där!

Har egentligen inget vettigt att skriva just nu, ska ha lite fredagsmys med tjips, dipp och ostkrokar framför tv:n med familjen och titta på Barda snart. Imorgon ska Willie sjunga vackra fredssånger på postplan med skolan :) :)
Ska eventuellt följa med Anna och Roja på något Ljusparty på eftermiddagen, spännande!

Melodifestivalen nästa!!!

Tack och hej!

På riktigt!

Halloj!
Nu kanske jag ska försöka att blogga på riktigt då :)
Jag skapade juh den här bloggen för att jag skulle kunna lägga upp lite bilder å så men nu har jag även blivit medlem på fotosidan.se och där passar det lite bättre att lägga upp bilder.
Jag kommer ändå att proppa den här bloggen full med bilder men kanske lite mer alldagliga bilder då så att säga :)

Jag är gravid!
Ja precis, jag är i vecka 14 och det är kanske mest det den här bloggen kommer att handla om just nu då ialla fall. Känns jätte bra även fast jag inte mår så bra fysiskt så mår jag toppen själsligt det ska bli så roligt att bli mamma. Helt sjukt att jag ska bli mamma men nu är det på riktigt iaf, om allt går som det ska så kommer det en liten plutt i mitten på augusti :)
Pappa Henrik är oxå glad men han har liksom jag en aning svårt att förstå det hela, lite svårt att ta in.
Ska på familjecentrum idag och ta lite nya blodprover för att jag har en anings huvudvärk mest hela tiden och det har varit så nu i tre veckor, känns som att jag har slagit i skallen för någon dag sedan men att det börjar bli bättre, bara det att det blir inte bättre. Hur som hellst så hoppas jag att det ordnar sig idag!
Sedan tänkte jag hälsa på lilla mormor som ligger på sjukhuset i Ljusdal för att hon fick en stroke den 2 januari, förövrigt den värsta dagen i mitt liv hitills tror jag.

På morgonen den 2 januari ringde mormor hem till oss och letade mej, jag befann mej på jobbet men Henrik var hemma. Hon berättade iaf för Henrik att hon hade ramlat så Henrik ringde mej på jobbet sedan åkte han dit.
När han ringt och underättat mej tog jag det med ro eftersom att hon ramlat några gånger förut utan att göra sig illa men jag ringde ialla fall upp mormor.
Då var det hemtjänsten som svarade, mormor har trygghetslarm så hon hade iaf tryckt på knappen och larmat.
Damen i luren sa: Det har hänt något i huvudet på din mormor, vi skickar in henne med ambulans!
Då blev jag så himla, himla rädd gud vad hemskt det var att höra de orden.
Jag fick panik och tårarna började rinna så jag fick ta en bil på jobbet och köra dit på en gång.
Där satt lilla mormor i fåtöljen och såg allmänt förvirrad ut, blicken var alldeles tom men hon kände igen mej iaf vilket var jätte skönt!!
-Jasså har de ringt till dej oxå, sa hon.
När hon satt där i sin fårölj såg hon så vilsen och rädd ut precis som en liten fågelunge hon är juh så liten å späd ändå lilla Gullan.
När Henrik kom så var jag tvungen att gå in toaletten och torka tårarna, jag har ändå vetat att den här dagen skulle komma men det var ändå så överraskande och det kändes helt tomt.
Hur som hellst så fick vi åka ambulans till hudik och där satt vi hela dagen på akuten och väntade, de trodde att det var en stroke och hon blev inlagd.
En vecka fick hon ligga i Hudiksvall sedan fick hon komma till Ljusdal och det är där vi är nu, nu väntar vi på ett boende eftersom att hon inte kan gå utan åker rullstol och hon får inte den vänstra armen att fungera.
Igår när vi var där sa hon att hon inte ville vara med något mera, det var hårt att höra men jag förstår ändå henne.
Hon måste äta sobril och sömntabletter för att kunna sova, hon har svårt att sitta still eftersom att hon alltid varit en en aing rastlös och nervös men hon har aldrig i sitt 89 åriga liv behövt ta till sånna starka mediciner.
Hemskt, men tar hon inte medicinerna skriker hon bara å ska upp å gå fast hon inte kan, så vad gör man?
Det bästa vore juh om det kunde ta slut nu innan hon blir ännu sämre, men det vill jag juh inte heller jag har väldigt svårt att föreställa mej ett liv utan henne!

Så här söt är min mormor, när hon fixar till sig framför spegeln!


Nog om elände för denna gången.
Fint väder idag, tog en långpromis med Clara och Alba i morse på isen och hundarna lekte som bara den så nu ligger de däckade i soffan, skönt!

Tack å hej!

RSS 2.0