Sommar å sol?

Hallå!

Känner mej lite besviken på vädret faktiskt, men jag ska nog ändå vara tacksam för att det inte är jätte varmt för då hade det kanske varit väldigt jobbigt att vara gravid.
Vad har hänt sedan sist?
Hade juh så himla ont i veckan å kunde typ inte göra ett dugg men på lördagen släppte det onda som tur var, så ja kunde åka hem till Anna och parta till det lite :)
Jätte trevligt att träffa lite folk och prata lite strunt plus att Anna hade gjort jätte god potatisgratäng!
Jag blev kvar där tills de sista skulle ha skjuts in på köpingen, så jag var inte hemma förens vid 23.30 tror jag.
På söndagen åkte barnen till sin mamma för att vara där en vecka å då var jag så pigg och sugen på att gå ut att vi tog en sväng till Järnvägs, Henrik fick lov att dricka några öl men nu är det stop fram tills bebis kommer.
Vem vet när den tänker dyka upp??
Jag fick för mej att den skulle komma i går, men det gjorde den juh inte :(
Hur som hellst så var det himla trevligt på Järnvägs oxå även om det är lite små tråkigt att bara sitta still, det känns inte som att jag vågar göra några större utsvävningar när folk är i fyllan å jag kommer med magen i vädret.

Vi har tapetserat i Willies rum nu i vårt blivande hus, jätte bra blev det!
Nästa projekt blir Henriks arkadrum, å det ska han fixa utan Görans hjälp säger han...det blir spännande!!
Men nu gör vi nog inget mer förens min käre far är utflyttad.

Hade hoppats på badväder i dag men det verkar inte bli så, jag är så sugen på att bada ute men det känns inte så kul när det är iskallt i vattnet!

I dag när jag kom upp till min älskade mormor sa hon: "VAD TJOCK DU ÄR!"
Ibland hänger hon med lilla tanten.
Och när jag skulle gå började hon sulla på som vanligt: "MEN EMMA JAG VILL VARA HEMMA HOS DEJ!!"
Men det gick bra till slut iaf när hon fick titta på djurprogram på tv:n.
Lilla mormor, jag försöker att åka dit varannan dag nu ist för varje dag....jag vet juh inte hur jag ska hinna när bebis kommer och så vidare.
Vore juh roligt om det skulle gå att ta hem henne lite då och då men det gick juh inte ens när hon var lite piggare så det går juh knappast nu heller.
Då blir det nog bara sull, sull och skrik.

Nä nu ska vi ta å fara till Grovan å äta lite lunch.
Tack å hej!!

Bök!

Hallå!

Vilken bökig natt!!
Vaknade typ vid 02.00 och hade så förbaskat ont i sidan igen...kom inte till ro förens klockan var 07.00 i morse då ja tog en sån där stark tablett.
Jäkla bök å stök det är å va gravid.
Nu är det faktiskt inget kul nå mer!!
Inte nog med att jag skulle få ont igen så är jag så himla stor att jag spricker plus att magen är så spänd att jag tror att bebisen kommer att hoppa ur naveln snart.
I dag har jag bara legat hela dagen, känns inget vidare att Henrik får fixa med allt även fast jag vet att han inte har något emot att göra det.
Han tog med sig barnen på Albins i dag och köpte en snuttefilt med napphållare och en mjukis tiger till det blivande syskonet, så himla gulligt!

Nu på kvällen kom både mamma, pappa och Milla å hälsade på, Henrik å Leia hade bakat  namnsdags morotskaka som smakade jätte gott!


Nä nu ska ja nog ta å koja snart, hoppas att den här natten blir bättre än föregående!


Dagens fråga: "Varför är jag född naken och tandlös??"
                                                                                             Leia


Tack å hej!

IKEA!

Hallå!

I dag gjorde vi en liten rajd till IKEA, vi handlade för 29kr :)
Vi har juh kollat järnet i nyaste IKEA katalogen och kände att vi behövde se grejjerna som vi gillar på riktigt, känner att jag har lite bättre koll på vad vi ska inhandla till vårt blivande hus.
Vi fick lite ideér och tips om dittan och dattan.
Var dock inte så roligt att knalla omkring där och inte vara riktigt pigg, vet dock inte om det är för att jag är så HIMLA gravid som jag mår som jag mår och inte kan gå nå långt utan att vila eller om det är njuren som spökar.
Jag vet iaf att jag måste uppsöka toalett ca: 1 gång/timme vilket är ganska jobbigt när det är minst 10 minuters kö varje gång oxå.
Men jag är vid gott mod ändå och längtar om möjligt ännu mera efter att krabaten i magen ska dyka "upp" snart!!
När IKEA var avklarat skulle Leia ha en speciell tröja som varken jag eller Henrik fattade hur den skulle se ut så vi flängde omkring och letade hur länge som hellst kändes det som...utan att hitta rätt tröja.
Inget dög!
Till slut hittade Henrik en tröja som hon verkligen skulle ha inte en sån som vi letat efter men ändå, så hon blev nöjd till slut iaf :)
Middag i Grovan fick avsluta denna dag, G hade gjort jättegod paj!

Hämtade vaggan hos kusin Lotta i går måste bara fixa lite sängkläder så är allt fixat tills bebben kommer. Får hoppas att lilla Cia inte tror att vaggan är till för henne för då kommer hon att mosa den stackarn som ska ligga där, men det ska nog gå bra.

Nä nu måste jag nog ta och lägga mej i sängen för jag är verkligen helt slut i HELA kroppen, det dröjer nog länge nu innan jag följer med på någon längre tripp i bil igen.
Jag längtar så tills jag kan röra mej som vanligt igen och kunna gå ut och gå med Sid och Cia igen utan att ha ont någonstans, det saknar jag verkligen!!

Tack å god natt!

Inget Öland!

Hallå!
I dag var det meningen att vi skulle ha varit på Öland och semestrat, men det blev inget av med det eftersom att jag inte är kurrant.
Riktigt tråkigt med tanke på att det är det vi har sett fram emot det senaste halvåret.
Värst är det för barnen, de har sparat pengar, bestämt kläder de ska ha med sig, de har till och med sparat godis hur länge som hellst som de skulle ha med sig till Öland.
Men det blev inget i år.
Men vi har flyttat fram det till nästa år så någon gång blir det iaf av :)
Även om jag känner mej pigg och kry  mestadels av tiden så klarar jag inte av att röra på mej längre sträckor och jag är juh säker på att om vi skulle åka så skulle jag säkerligen få så där ont igen.
Hade jag inte haft en liten bebis i magen hade jag gladeligen stoppat i mej spärtstillande och åkt, men nu känns läget som ett annat.
Hur som hellst så är det JÄTTE tråkigt att det inte blev något Öland i år!!
G o G tog med sig barnen till Funäsdalen i torsdags och de är på väg hem till Ljusdal nu igen så de har iaf fått lite semester eventuellt så blir det Leksand till veckan oxå så de går juh inte lottlösa.

Var och käkade på Järnvägs i fredags vilket var jätte trevligt, Maria och Lowe var med och förgyllde kvällen och senare blev det karaoke vilket var riktigt roligt att lyssna på :)
Vi blev kvar ända till klockan halv ett, men då gav vi upp.

I går gjorde vi ett ryck och började städa ur mitt gamla rum i pappas hus och så fort vi är klara med det så ska vi tapetsera om!!
Det är Willie som ska bo i det rummet och när det är klart kanske vi kan måla om i Henriks blivande arkadrum, eller  det blir juh Henrik som får jobba och jag tittar på :)
Känns iaf kul att det börjar hända saker!
Vi ska kanske åka på en inspirations dag till IKEA här i veckan så vi kanske får lite ideér om hur vi vill ha det i vårt blivande hus.

I dag har vi packat BB väskan, det skulle juh kunna bli när som hellst nu för nu är det bara 4 veckor kvar!!!!!!

                
     I går ville Gullan sitta ute och sola sig lite, hon hade tålamod i ca:20 minuter!

                 
                                Cia hade tålamod att sola HELA dagen på Playa del Thorne !


Tack å hej!!

Sol och bad!

Hallå!

Vilken härlig dag!
I dag lånade vi Maria och P-Å´s lilla Lowe, han är juh så söt och behändig att man nästan dör :)
På förmiddagen badade vi i Borrsjön då doppade till och med jag mej, sedan åkte vi till Grovan och åt lite lunch och badade lite till....himla härlig dag måste jag säga.
Jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig så att vi får fler sånna här dagar!!!
Både hundar och ungar verkar vara ganska nöjda just nu.

Nu på kvällen kom Lina och Love och käkade lite middag, de har varit uppe i Paradiset och donat hela veckan men nu gav de sig i väg mot Stockholm igen.
Trevligt att de kikade förbi en sväng iaf.

Var upp till lilla mormor på eftermiddagen oxå det gick jätte bra till en början. Hon käkade middag och donade på sedan var vi ut och kollade läget på Gärdeåsen en sväng...lite svårt med kommunikationen var det eftersom att hörapparaten var borta. Hoppas verkligen att de hittar igen den.
När jag skulle gå blev det livat.
Då började hon sulla om att jag inte fick gå å lämna henne där osv.
Lite svårt att förklara oxå hon har så väldigt svårt att förstå att hon bor där själv men ändå inte själv. Att det finns personal där dygnet runt och att hon aldrig är ensam.
Det är nästan omöjligt att förklara det när hon stressar upp sig och bara skriker plus att hon knappt hör något för att hon inte har någon hörapparat.
Jag tror att det tog 20 minuter innan jag kunde gå därifrån och då var hon ändå inte riktigt nöjd med att jag gick utan började skrika så fort jag ställde mej i hissen.
Känns inget kul när det blir så där...nog för att vi var ovänner var och varannan dag förut men då kunde jag juh ändå ringa och prata med henne om det lite senare om jag gått därifrån mitt i ett tjafs.
Det funkar juh inte så nu :(
Lilla mormor, tänk vad eländigt det ska bli bara för att man blir gammal.
Jag känner det där ständigt dåliga samvetet som gnager mest hela tiden...att jag inte stannar längre stunder och att jag inte är där mer.
Hur lite tid ska det bli över när bebisen kommer då?
Himla tur att jag har Henrik, han förstår iaf hur min och mormors relation funkar och hur mycket hon betyder för mej så det kommer juh att lösa sig.
Ska tänka lite mer positivt!!

Nä nu ska ja hoppa i badkaret!

Tack å hej!

En dag i paradiset!

Hallå!

Nu har helgen passerat....fast nu kommer de närmsta 3 veckorna vara som en hel helg för nu har Henrik semester!!!!
Ska bli så skönt att få vara med honom och barnen och göra en massa mysiga saker, hoppas att det blir bättre väder så att vi kan bada lite.
Vi har en himla massa saker som vi ska hinna med och det är juh lite svårt att veta hur jag kommer att må oxå men jag hoppas att jag kommer att må lika bra som jag har gjort i dag och de senaste dagarna.
Fredagens fest hos Dajja var jätte lyckad sjukt god mat bjöd han på och sällskapet var jätte trevligt, så trevligt med fester utan att behöva gå ut på krogen efteråt.
Vi stannade inte så himla länge tror att klockan var runt 12 då vi gav upp.
På Lördag förmiddag begav vi oss mot Kårböleskogarna och Karsvall för att vara med på Lina och Loves fixar dag i Paradiset (Linas benämning på sin blivande sommarstuga).
Det var en hel del som behövde göras där men jag gjorde ingenting faktiskt satt mest på en stol och knäppte kort när de andra jobbade. När klockan började närma sig 17 tiden började det göra ont i sidan så då tänkte vi att det var bäst att bege sig hemåt, innan vi kom hem hade jag ganska ont men det gav med sig när jag vilade på soffan.
Himla synd att jag inte orkade vara kvar på hela kvällen för Lina och Love hade fixat med mat och grejjer till kvällen.
Men det blir säkert en ny fixar dag nästa år oxå, jag hoppas på det iaf :)

                



                



Sover inte alls bra på nätterna just nu, jag måste upp å gå på toaletten säkert 5-6 gånger och jag dricker vatten som en kamel på nätterna, varje gång jag kliver upp och går på toaletten måste jag dricka minst ett halvt glas vatten oxå å så där håller det på hela natten.
Men det är juh bra träning till bebisen kommer att ha det lite stökigt på natten :)
I dag kom iaf Willie och Leia, de har varit hos sin mamma i TVÅ veckor nu men nu ska de vara hos oss så mycket som det går under Henriks semester :)

Var upp till lilla mormor en sväng och hälsade på Oscar och hans familj var oxå där.
Gullan skrek så mycket att Milla blev rädd :(
Men hon var ganska redig ändå och hon blev jätte glad att Oscar och Titti kom.
Nu på kvällskvisten tog jag å Leia en cykeltur med hundarna runt kyrksjön i regnet, gick bra det med :)
Har varit en usel hundäger den senaste veckan eftersom att jag inte klarar av att gå så långa sträckor utan att få ont så det var skönt att jag iaf kunde cykla runt sjön.
Ska hålla tummarna för att det onda i njuren håller sig borta ett bra tag till!!!!

Nu ska ja snart ta å knoppa!
Tack å hej!

Bättre..

Hallå!

Nu har det börjat ordna till sig med mej :)
I måndags kväll började det att göra så där fruktansvärt ont igen å jag bara kräktes...så natten tillbringade vi på förlossningen i Hudik med smärtstillande preparat.
När jag sedan blev utskriven fick jag bra förklarat för mej vad som är felet och det är att njuren ligger i kläm och har blivit förstorad vilket gör SKIT ont!!!!!!!!!!!!!!!
När njuren blir så där stor så klämmer den åt en massa andra nerver som gör att det gör ont i hela sidan och ända ner mot ljumsken och så länge jag inte har någon feber så är det ingen fara för bebisen.
Hur som hellst så har jag fått smärtstillande som jag tack och lov inte har behövt ta ännu.
Nu så är jag sjukskriven i två veckor nu så får vi se om jag kan jobba lite mera efter det.
Har bara vilat de senaste dagarna men i morgon tänkte jag göra ett försök att baka lite....planen är att vi ska åka upp till Karsvall och vara med på "En dag i Paradiset" nu på lördag och jag ska stå för fikat :)
Jag hoppas verkligen att jag kommer att få vara pigg då för den här dagen har jag sett fram emot!!

I morgon blir det 30 års fest hos Dajja vi tänkte åka dit en sväng iaf får se hur pass länge jag orkar vara kvar, men det blir då ingen utgång iaf.

Var på MVC i dag oxå, magen hade växt men jag hade tappat ett kilo vilket inte var så konstigt med tanke på hur mycket jag har kräkts den senaste veckan å hur lite jag har fått i mej.
Dagen har jag förvrigt tillbringat i mammas bäddsoffa tittandes på film.....perfekt väder för det eftersom att det har regnat hela dagen.
Nu på eftermiddagen fick vi mat hos G å G, och det var det godaste jag har käkat på lääänge.....har liksom inte haft någon matlust den senaste veckan men nu har jag återfått den med råge, fick även med mej en liten matlåda som jag säkerligen klämmer ner innan jag somnar.

Nu ska Henrik om möjligt bli ännu snyggare, han ska klippa av sig håret så han blir proper tills i morrgon.

Tack å hej!

Martin ute på hal is.

Hallå!

Så blev det tisdag å vi skulle åka till Köpenhman för att se Depeche Mode Live, jag har visserligen sett dem förr men det var första gången för Henrik.
Allt frid å fröjd tills vi hoppade på tåget i Malmö mot Köpenhman, då började jag få ont i magen.
Tänkte för mej själv att det säkert skulle gå över.
Det gjorde det INTE!
Väl nere i Köpenhamn började ja kräkas magen värkte mer och mer.
Ambulans - danskt sjukhus- Emma kräks och får fruktansvärda magsmärtor.
Missar konserten!
När klockan började närma sig midnatt på sjukhuset får jag äntligen träffa en doktor....som säger att de kanske måste operera mej för det är antagligen blindtarmen.
Då blev jag rädd kan jag säga!
Bebisen i magen är iaf ok, huvudsaken.
Fick iaf äntligen smärtstillande och slapp kräkas och ha ont hela natten.
Onsdag morgon.
Ambulans- Emma kräks, upplever den värsta bilturen i mitt liv - anländer till Malmö.
Där konstaterar de att jag är uttorkad eftersom att jag inte fått något dropp i Köpenhamn.
Gör alla möjliga undersökningar men hittar inget fel.
Fortsätter att kräkas.
Torsdag.
Hittar fortfarande inget fel, tror att det kan vara vanlig influensa.
Tänker skriva ut mej men det finns inte en chans att jag orkar åka tåg hem till Ljusdal i detta skick.
Får iaf byta avdelning och bli kvar en natt till.
Bebisen mår bra.
Tordag natt får jag plötsligt ont i magen igen så på fredag morgon vill de inte att jag åker hem, men det vill jag!
Vi kommer överens om att jag måste kontakta sjukhuset när jag kommer hem eller längst vägen om jag blir sämre.
Lång resa hem till Ljusdal med tåg men allt går bra.
Jag har verkligen världens bästa kille som står ut med mej!!!!
Åker hem till våran säng och lägger oss....vaknar vid tre och har ont i magen igen, somnar om till klockan fyra men då var det kört.
Åker då till Hudiksvall och träffar en jätte bra doktor som kolla med ultraljud och hittar iaf ett fel på mej.
Hydrofrenos heter det, jag fattade när hon förklarade  vad det var men jag kan inte själv förklara det :)
Allt ok med bebisen iaf.
Hon misstänker även att det  är något muskulärtproblem eller blndtarmsretning.
Hur som hellst sä är det inget farligt.
Vi får åka hem igen.

Det  var ungefär vad vi fick göra istället för att se Depeche Mode live.

Tack å hej!


RSS 2.0